Acer a dezvăluit Predator X27, un monitor 4K HDR high-end pentru gaming

28.04.2017
Acer a dezvăluit Predator X27, un monitor 4K HDR  high-end pentru gaming

Monitoarele de gaming au reprezentat în ultimii ani un compromis între rezoluţie, frecvenţa de împrospătare a imaginii şi timp de răspuns, calitatea imaginii fiind mai jos pe lista de priorităţi. Noul Predator X27 de la Acer promite să nu renunţe la nimic, promiţând o rezoluţie înaltă, frecvenţă mare, timp de răspuns mic şi culori excelente, alături de unghiuri de vizibilitate largi şi luminozitate înaltă.

Noul Predator X27 este un monitor pentru gaming cu diagonală de 27”, care beneficiază de un panou IP 4K (3840 x 2160 pixeli) cu o frecvenţă de reîmprospătare a imaginilor de 144 Hz. Acesta promite un timp de răspuns de numai 4 milisecunde, gamut de culoare extins (panou 10-bit), compatibilitate cu standandardul HDR10 şi iluminare LED pe 384 de zone. Culorile afişate acoperă 100% din standardul sRGB, 99% din Adobe RGB, 96% din DCI-P3 şi 82% din standardul Rec. 2020.

La capitolul conectivitate, avem de a face cu două mufe DisplayPort 1.4 şi un HDMI 2.0, ambele compatibile cu standardul HDR10, iar monitorul are în partea de jos integrată tehnologia Tobii Eye-Tracker. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea interacţiona în jocurile compatibile doar prin mişcări ale ochilor, însă este necesară conectarea monitorului şi la o mufă USB 2.0 pentru această funcţionalitate.

Întrucât este vorba despre un monitor cu rezoluţie foarte mare şi o frecvenţă foarte înaltă, standardul DisplayPort 1.4 nu este capabil să afişeze imaginile la cu spectrul de culori complet, fiind limitat însă doar la 4:2:2 în acest mod de operare. Conectat însă la un dispozitiv compatibil cu HDMI 2.0, monitorul va opera doar la rezoluţie 4K la 60 Hz. Pe lângă toate acestea, Predator X27 este capabil şi să afişeze conţinutul de pe ecran la frecvenţă dinamică, fiind compatibil cu tehnologia G-SYNC de la NVIDIA, care sincronizează frecvenţa panoului cu framerate-ul jocului.

Momentan nu a fost comunicat un preţ pentru acest model şi nici o dată de lansare, însă fiind bazat pe panoul M270QAN02.2 AHVA de la AU Optronics, care intră în producţie de masă abia în luna iulie, probabil că lansarea oficială va avea loc spre sfârşitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult