Facebook testează afişarea comentariilor pentru postări în moduri care să uşureze purtarea conversaţiilor

23.03.2017
Facebook testează afişarea comentariilor pentru postări în moduri care să uşureze purtarea conversaţiilor

Listele interminabile cu mesaje lăsate de vizitatori la diverse postări ar putea deveni mai colorate şi uşor de urmărit.

Împrumutând din designul aplicaţiei Messenger, Facebook ar putea încapsula mesajele din listele de comentarii în bule distincte, redate folosind culori alternante pentru a fi uşor diferenţiate. Administratorii reţelei de socializare testează deja mai multe stiluri de afişare, urând a fi selectată varianta cea mai promiţătoare.

Dezavantajul noului sistem de bule pentru mesaje ar putea fi creşterea spaţiului irosit, listele de comentarii cu foarte multe mesaje devenind chiar mai dificil de parcurs. Acest inconvenient ar urma să fie ameliorat ataşând fiecărui mesaj data la care a fost postat, alături de buton Like şi Reply.

Apropierea dintre Facebook şi Messenger în ce priveşte stilul de interfaţă ar putea avea drept scop familiarizarea utilizatorilor cu un design comun, crescând astfel şansele ca utilizatorii Facebook să prefere aplicaţia Messenger în detrimentul altor servicii rivale de mesagerie instant.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult