DJI pregăteşte o nouă dronă pliabilă de dimensiuni mici: Mavic Air

19.01.2018

Producătorul chinez de drone DJI a anunţat organizarea unui eveniment de lansare pentru un nou produs. Acesta va avea loc pe 23 ianuarie în New York şi va fi probabil concentrat pe prezentarea unui nou model de dronă pentru utilizatorii de rând. Primele detalii despre aceasta sugerează că este vorba despre Mavic Air, o versiune mai mică a dronei pliabile a companiei, lansată în 2016, care ar putea veni cu o serie de funcţii noi, care nu se găsesc pe modelele mai avansate.

Mavic Air ar trebui să fie o alternativă mai mică şi mai ieftină la Mavic Pro şi ar putea probabil înlocui drona Spark în oferta DJI. Spark are dimensiuni reduse faţă de Mavic, însă nu are elice pliabile, caracteristică care o face chiar mai puţin portabilă decât modelul superior. Mavic Air ar păstra design-ul lui Mavic Pro şi ar putea integra un nou sistem de cameră. Pentru prima dată, dronele DJI ar putea fi livrate o cameră cu doi senzori, nu foarte diferită de cea de pe smartphone-urile de top, cu o lentilă pentru cadre largi şi unul pentru zoom.

Anunţul evenimentului nu spune nimic despre ce fel de produs este vorba, însă numele Mavic Air a fost menţionat atât pe site-ul DJI, câteva pagini cu acest nume fiind listate din greşeală, în timp ce angajaţi ai companiei au publicat pe forumurile oficiale articole în care numele Mavic Air era menţionat. De asemenea, aceste postări vorbesc şi despre o nouă dronă din categoria „jucării” mai mică şi decât DJI Spark, care poate face acrobaţii în aer.

Având în vedere deciziile din ultimele câteva luni pe care DJI le-a luat, în special referitor la stabilizatorul video Osmo Mobile 2, care vine la un preţ foarte competitiv, ne aşteptăm ca şi drona Mavic Air să coste semnificativ mai puţin decât Mavic Pro, în timp ce funcţionalitatea ar putea rămâne similară sau chiar îmbunătăţită, cu un sistem zoom pentru filmări şi fotografii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult