Core i7-7700K, testat înainte de lansarea oficială

02.12.2016
Core i7-7700K, testat înainte de lansarea oficială

Intel Core i7-7700K, cel mai puternic reprezentant al familiei de procesoare Kaby Lake pregătită pentru debut la începutul anului viitor a fost testat înaintea lansării, arătând creşteri modeste de performanţă comparat actualului vârf de gamă pentru platforma LGA-1151, Core i7-6700K.

Apărând mai degrabă ca o versiune optimizată pentru Core i7-6700K, noul Kaby Lake i7-7700K funcţionează la frecvenţa de 4.2GHz şi poate urca până la 4.5 GHz în modul Turbo, totul la un consum TDP de 95W. Astfel, creşterea de performanţă poate atinge 8% în aplicaţii care depind de folosirea intensivă a procesorului, însă avantajul se reduce la 3% – 5% în jocuri şi aplicaţii uzuale.

Atribuit în principal frecvenţelor de funcţionare mărite, sporul modest de performanţă indică schimbări minore la nivelul micro-arhitecturii de procesor. Mizând pe optimizarea procesului de fabricaţie, seria de procesoare Kaby Lake pare să aducă doar o creştere modestă a frecvenţelor de funcţionare şi potenţial crescut pentru overclocking, testele arătând scalarea relativ uşoară la frecvenţe de 4.8 GHz şi chiar 5 GHz.

Din păcate, utilizatorii entuziaşti ar trebui să se înarmeze cu soluţii performante pentru răcire, testele preliminare indicând temperaturi de funcţionare mărite comparat seriei anterioare de procesoare, atingând 86C folosind combinaţia 4.8GHz / 1.30V tensiune alimentare procesor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult