Google schimbă numele aplicaţiei de mesagerie pentru Android

24.02.2017
Google schimbă numele aplicaţiei de mesagerie pentru Android

După ce mai întâi a înlocuit Google Keyboard cu Gboard, dezvoltatorul platformei Android face o schimbare similară şi pentru aplicaţia oficială de mesagerie.

Trecută deja prin mici schimbări, aplicaţia Google Messenger se va numi de acum Android Messages, Google evitând astfel confundarea acesteia cu Facebook Messenger.

Dincolo de folosirea unui alt nume, aplicaţia Android Messages nu diferă cu nimic de vechiul Google Messenger, pe lista modificărilor apărând doar o versiune uşor simplificată a meniului de autentificare.

Pe termen ceva mai lung, Android Messages va avea un rol central în promovarea noii platforme Rich Communication Services (RCS), propusă ca alternativă mai bună pentru serviciile actuale de mesagerie instant (SMS, MMS). Desigur utilizatorii vor putea folosi în continuare aplicaţia Android Messages pentru a recepţiona şi trimite mesaje SMS/MMS folosind reţeaua de telefonie mobilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult