Spectacles, ochelarii inteligenţi de la Snapchat, vor putea fi folosiţi şi pe Instagram şi Facebook

25.06.2018
Spectacles, ochelarii inteligenţi de la Snapchat, vor putea fi folosiţi şi pe Instagram şi Facebook

Ochelarii inteligenţi Spectacles de la Snap Inc., sunt foarte utili pentru cei care doresc să realizeze fotografii şi clipuri video oricând şi oriunde fără să apeleze la smartphone, însă dezavantajul este că fişierele video realizate în acest fel sunt realizate pentru a fi publicate pe reţeaua de socializare Snapchat. Având în vedere că nu foarte mulţi utilizatori de Snapchat se înghesuie să cumpere aceşti ochelari, compania a decis să permită salvarea clipurilor şi în alte formate, compatibile cu alte reţele.

Filmările realizate cu cele două generaţii de ochelari Spectacles sunt puţin ciudate, fiind înregistrate în de formă circulară, mişcarea telefonului în diverse direcţii dezvăluind mai mult din materialul înregistrat. Din păcate, aceste filmări apar aşa doar pe Snapchat, pe toate celelalte reţele clipurile fiind încadrate într-un cerc. Un nou update al aplicaţiei pentru mobil a reţelei va permite însă salvarea şi în formate mai „normale”.

Pe lângă posibiltatea de a salva clipurile în cerc cu fundal alb sau negru în galeria locală, va exista acum posibiliatea de a salva clipurile în format pătrat cu raport de aspect 1:1 sau în format widescreen 16:9. Aceste fişiere vor fi rezultatul unui decupaj din clipul original, pierzând astfel elementele din material de la mergini şi probabil scăzând puţin rezoluţia. Avantajul este că poţi acum folosi Spectacles pentru a realiza clipuri video scurte pentru publicare pe orice altă platformă precum Instagram sau Facebook sau pe componentele „stories” ale acestora, fără a mai scoate telefonul din buzunar.

Actualizarea va veni pe iOS şi Android în viitorul foarte apropiat, însă funcţia va fi activată în valuri pentru fiecare cont în parte. Spectacles sunt însă în continuare destul de scumpi, motiv pentru care nici prima generaţie nu s-a vândut foarte bine. Avantajele modelelor noi sunt rezistenţa la apă, o cutie mai mică pentru încărcare şi o cameră mai performantă. Funcţia de export în noile formate va fi disponibilă pe ambele generaţii de ochelari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult