AirPower, încărcătorul wireless de la Apple, ar putea fi lansat abia în septembrie

22.06.2018
AirPower, încărcătorul wireless de la Apple, ar putea fi lansat abia în septembrie

Apple a anunţat alături de iPhone 8, 8 Plus şi X, primele sale smartphone-uri cu încărcare wireless şi o platformă de încărcare pentru acestea, care să ofere posibilitatea de a încărca mai multe dispozitive simultan. Aceasta a fost prezentată drept „AirPower”, iar lansarea sa a fost promisă pentru anul 2018. Abia acum după ce jumătate de an aproape s-a încheiat, încep să apară noi informaţii despre acesta, însă pe căi neoficiale, întrucât Apple nu a mai menţionat în niciun fel acest dispozitiv.

Motivul pentru care Apple nu a oferit o dată de lansare pentru încărcătorul AirPower pare să fi fost faptul că în ultima perioadă a întârziat cu lansările de dispozitive „secundare” precum AirPods şi HomePod. Astfel, compania probabil că se aştepta la câteva probleme în dezvoltare, mai ales pentru un dispozitiv atât de ambiţios.

AirPower promite încărcarea a trei dispozitive simultan: un iPhone, un Apple Watch şi o pereche de căşti AirPods. Toate acestea trebuie să fie alimentate de o sursă separată, iar faptul că vorbim despre o suprafaţă plană sugerează că cele trei surse se vor suprapune în anumite zone, pentru a asigura încărcare pe întreaga suprafaţă. Bloomberg a dezvăluit că sursele sale susţin că inginerii Apple însă nu au rezolvat această problemă şi nici problema supraîncălzirii. De asemenea, pentru a face posibilă încărcarea a trei dispozitive simultan prin tehnologia wireless Qi, a fost nevoie ca Apple să dezvolte un nou cip proprietar, care să controleze transferul de energie.

Data de lansare pentru AirPower era iniţial plănuită pentru luna iunie intern, însă problemele în dezvoltare au împins această dată acum spre luna septembrie, conform Bloomberg. Această fereastră de lansare coincide cu cea pentru lansarea de noi modele de iPhone, iar cel mai probabil, căştile AirPods cu încărcare wireless vor fi lansate în cadrul aceleiaşi conferinţe.

Între timp, mulţi producători de accesorii precum Belkin şi Anker par să facă mulţi bani din vânzarea de  încărcătoare wireless, chiar şi Samsung reuşind să vândă multe unităţi de încărcare dedicate telefoanelor Galaxy spre fanii iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult